Assalamualaikum...dan salam 2 syawal.
Dugaan hari ni lebih besar dari semalam.. kalau semalam ketupat dan lemang tapi hari ni... ada lebih banyak kepelbagaian #makanan... open houz la katakan. 😁
Tapi akak tak bimbang... sebab akak ada cara rahsia menikmati semua hidangan yg high #kolestrol... high #lemak ... high minyak dan segala jenis high la lagi ...
Ada juga mulut-mulut yang kata .. "iskh hang ni makan tak hengat .. tak takut gemuk ka?"
Hehehe... apa nak kisah dengan cara rahsia ni segala kolestrol, lemak takkan sempat nak menetap kat badan akak ni.
Setengah jam sebelum nak g open houz .. akak mesti telan phytocol st dulu. Phytocol st ni yang tolong block semua kolestrol yang akan masuk dalam saluran darah masa akak makan nanti😊
Dah namanya pun open houz mesti ada rendang dagingkan..kalau agak melampau sgt akak makan daging .. garlic complex penyelamat dari menyebabkan tekanan darah akak naik mencanak.
Lepas selesai makan-makan... akak diam-diam telan lecithin ... hahaha .. ini rahsia utk akak bagi memecahkan lemak-lemak jahat yang mau kasi akak #gemuk tu.😠
Eh... korang jangan ingat yang semua orang kurus tu sihat tau.. silap hari bulan yang kurus tu ada kolestrol lebih tinggi dari yang montel. Sebab tu phytocol st tu penting utk akak.
Selalunya lepas makan macam-macam akak mesti alami masalah kembung perut..jd solutionnya ginger-peppermint mesti kena telan.
Korang dah tau kan rahsia akak kekal #kurus dan #sihat walaupun berderet open houz akak pergi.
Cuma pesan akak ... kalau pergi open houz tu janganlah ambik semua makanan yg dihidang tu sampai penuh satu pinggan... udah rupe macam orang tak makan sebulan... lepas tu tak habis .. kan membazir.
Cuba ambil sikit-sikit kalau sedap nanti boleh tambah lagi..
Oklah.. selamat beropen houz! Jangan lupa amalkan #tips rahsia yang akak share tadi... phytocol & lecithin.Barulah senang hati nak pegi open house!
Eja Abu Bakar | 013 - 416 4992
Cod Taiping & kaw sekitar
#tsunamishaklee
#pengedarshakleetaiping
#sindiketsukses
#teamrock
#codtaiping
#taiping
#sayajualshaklee
0 comments:
Post a Comment